Basfilter
Instrument
Musikstil
Nyckelord
Utgåva
Lär dig och öva
Språk
Svårighetsgrad

Musik för Saint Nikolaus

St. Nikolaus från Myra, som var biskop i dagens turkiska provins Antalya, är förmodligen en av de mest populära och välkända helgonen. Den 6 december är i stora delar av den kristna världen sedd som hans festdag. I ett stort manuskript med andliga spel från 1100-talet finns det bara där fyra stycken julspel för St. Nikolaus

Det finns många legender om honom, varav några leder tillbaka till en annan person med samma namn. Men de olika seder som är associerade med honom går tillbaka till hans mest populära beskydd: Nikolaus är barnens skyddshelgon.

Så inte är det konstigt att det finns många barnsånger om just honom.

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Beställ och köp noter online.

Din specialist för alla sorters musiknoter. Onlinebutik för noter och play along för nedladdning, böcker, notställ, notställslampor, tillbehör.

Det finns en separat Stretta-webbplats för landet Över hela världen. Om din beställning ska levereras till detta land kan du byta så att leveranstider och fraktvillkor visas korrekt. Din varukorg och ditt kundkonto förblir oförändrade.

sv-netbyta till Stretta Music Över hela världensv-sestanna på Stretta Music Sverige