Vanliga frågor

Vilka är fördelarna med ett kundkonto?

Ett kundkonto underlättar och förkortar beställningsprocessen:

 • Du har en översikt över nuvarande och tidigare beställningar.
 • Du kan alltid kontrollera den aktuella statusen för din beställning och vid behov avbryta artiklar själv.
 • Du hanterar dina data själv, du kan skapa flera leveransadresser och behöver inte skriva in dem varje gång du beställer.

Hur kan jag skapa ett kundkonto?

Du kan skapa ditt kundkonto under din första beställning.

Varför fick jag inget lösenord till mitt kundkonto?

Om du inte fått något lösenord skickat till dig via e-post, kontrollera då även din skräppost och spamlåda. Observera att länken i e-postmeddelandet bara är giltigt några timmar. Ett annat alternativ är att det blev ett skrivfel när du knappade in din e-postadress till oss. I detta fal ber vi dig att kontakta oss på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se) så korrigerar vi adressen vid behov.

Jag kan inte längre logga in på mitt kundkonto, hur gör jag?

Kontakta oss gärna på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se).

Hur fungerar artikelsökningen?

Olika sökalternativ finns tillgängliga i Stretta Shop, beroende på dina individuella behov:

 • Om du vet exakt vad du letar efter är det bästa att ange kompositörens namn och titel i sökfältet för att hitta det.
 • Du kan ange flera termer separat, men det är bättre att använda citattecken för relaterade ord (frasökning), t.ex. „Orgel för nybörjare“.
 • Om du vill utesluta vissa ord, sätt ett minustecken direkt framför ordet, t.ex..: „Pianoetyder“. Du letar efter noter för piano, men du utesluter etyd från din sökning.
 • Om du vill bläddra bland noterna som passar ditt instrument eller ensemble kan du använda Startsida för att söka. Där har vi försorterat butiken åt dig efter olika kategorier. Du kan ytterligare förfina din sökning med hjälp av filterträdet. Du hittar mer information nedan under frågan Hur använder jag filterträdet för sökning av produkter?
 • När du använder dig av sökalternativet Alla noter kan du förenkla sökningen genom att använda filterträdet för att ytterligare förfina din sökning efter instrument, musikstil, svårighetsgrad och så vidare. Du hittar mer information nedan under frågan Hur använder jag filterträdet för sökning av produkter?
 • Alla sökalternativ kan kombineras med varandra efter behov.

Hur använder jag filterträdet för sökning av produkter?

Filterträdet visas till vänster på sidan Alla noter. De olika aspekterna av filterträdet kan kombineras med varandra efter behov och låter dig förfina din sökning i butiken mer och mer. Tre exempel:

Du letar efter noter för sopran och orgel till ett bröllop?

 1. Välj InstrumentRöstmed orgelHög stämma
 2. Välj dessutom Speciella tillfällenFamiljehögtider Bröllop
 3. Så här ser ditt begränsade sökresultat ut: Noter för sopran och orgel för bröllop

Du letar efter pianoskolor för barn?

 1. Välj InstrumentKlaverinstrumentPiano
 2. Välj dessutom Öva och lär digSkolor & inlärningsmetoder
 3. Välj dessutom målgruppfför barn (5–12)
 4. Så här ser ditt begränsade sökresultat ut: Pianoskolor för barn

Du letar efter sjömanssånger till din manskör?

 1. Välj InstrumentKörManskör
 2. Välj dessutom MusikstilFolkmusikTyska folksångerSjömanssånger
 3. Så här ser ditt begränsade sökresultat ut: Sjömanssånger för manskör

Observera att du också måste ta bort de filter du har ställt in för att komma till andra sökresultat. Det enklaste sättet att starta en ny sökning med hjälp av filterträdet är att klicka på Alla noter.

Jag kan inte hitta en viss produkt i butiken – betyder det att ni inte säljer den?

Kontrollera först om du har valt olika filter i filterträdet (länkar på webbplatsen) kan ha aktiverat en förinställning, ta isåfall bort dessa och starta sedan om sökningen.

Om du fortfarande inte hittar ett föremål i vår butik, vänligen kontakta oss per telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se). Vi undersöker gärna om vi kan skaffa varan åt dig.

För vissa verk tillhandahåller förlagen endast att noter lånas ut. Du hittar mer information under kapitlet _Provpartitur / lånematerial.

Kan jag beställa ett partitur på prov hos er?

Tyvärr kan vi inte erbjuda provpartitur. Du kan skapa dig en uppfattning av partiturets utformning på respektive produkts överblickssida i butiken, där det finns bilder på partituret för förhandsgranskning. Kontakta oss om det inte finns förhandsgranskningsmöjlighet på en önskad produkt på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se). Vi lägger då upp dem på vår hemsida snarast möjligt.

Kan jag beställa hyresmaterial från er?

Vissa utgivare erbjuder enbart sina orkesterverk med tillhörande material för uthyrning/lån. Vi kommer då att informera dig om exakt vem du behöver komma i kontakt med i frågan och hur. Kontakta oss gärna på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se).

Jag skulle vilja beställa förre exemplar av en vara än den angivna minimumbeställningsmängden – är det möjligt?

Vi är bundna av förläggarna att sälja produkterna i de angivna minimumbeställningsmängderna enligt deras egna specifikationer. Detta gäller både körpartitur och enskilda stämmor av ensembler och orkesterverk.

Om antalet röster/stämmor som faktiskt krävs ligger långt under minsta orderkvantiteten, vänligen kontakta oss på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se). Ibland säljer förlagen små kvantiteter med en viss prispremie.

Hur fungerar betalningen med metoden Faktura?

Med denna betalningsmetod förfaller fakturabeloppet efter mottagandet av varorna. Med leveransen får du fakturan vi e-post och - om inte annat begärs – som en bilaga till paketet.

Varför kan jag inte välja Faktura som betalningsmetod?

Om denna betalningsmetod inte är tillgänglig, ber vi att du vänligen kontaktar oss per telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se). Vi kontrollerar gärna orsaken till detta och skapar vid behov en möjlighet att använda denna metod.

För nya kunder som beställer nedladdningsartiklar är betalningsmetoden Faktura inaktiverad som standard.

Var hittar jag bankuppgifterna för överföringen?

Du hittar bankuppgifterna för överföringen på din faktura som du får efter att beställningen har skickats. Ring oss om du inte längre har fakturan till hands på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se).

Andra betalningsmetoder

Förutom faktura kan du också välja direktdebitering, PayPal eller kreditkort som betalningsmetod. Information finns här: Betalning och leverans.

Hur lång tid tar det för en vara att levereras?

Leveranstiden för respektive vara kan hittas på produktens överblickssida. Genom att klicka på flaggan i det övre högra hörnet på vår hemsida kan du välja från vilket land du beställer. De visade leveranstiderna justeras i relation till detta. Vidare information kan hittas här: Betalning och leverans.

Jag behöver en viss vara så fort som möjligt, hur gör jag?

Om du vill vara på den säkra sidan om vi kan leverera varan du vill ha till önskat datum, vänligen kontakta oss via telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller E-post (info@stretta-music.se). Vi kontrollerar gärna om vi kan göra en omedelbar delleverans.

Mina beställningar har inte kommit ännu – vad kan jag göra?

Om du har fått en leveransbekräftelse för länge sedan men ännu inte har fått någon leverans, vänligen kontakta oss på telefon (+49 (0) 9303 98171-0) eller via E-post (info@stretta-music.se).

Varifrån skickas beställningarna?

Vi skickar dina beställningar från Eibelstadt, Tyskland, i Franken. Vid leverans till andra länder kan leveranstiden därför öka med några dagar.

Hur skickas beställningarna?

Vi skickar dina beställningar via brevpost (Deutsche Post) eller med hjälp av DHL Paket.

Hur returnerar jag en vara om jag inte är nöjd?

Du kan använda din ångerrätt inom fjorton dagar efter mottagandet och naturligtvis skicka tillbaka noterna till oss. Inkludera en kopia av fakturan i din returförsändelse så att vi snabbt kan tilldela returen. Du kan också använda dig av Formulär för återkallande.

Om det inte är möjligt att bifoga fakturan eller en kopia, ange ditt namn, adress, order eller fakturanummer på ett papper och bifoga detta med returen.

Adressera returen med:

Stretta Music GmbH
Ochsenfurter Straße 6
97246 Eibelstadt
Tyskland

Kom ihåg att skicka tillräckligt med porto på din leverans.

Vi kommer att bekräfta mottagandet av returen via e-post. Om varorna redan har betalats för kommer du naturligtvis att få en motsvarande återbetalning omedelbart.

Hur får jag mina nedladdningsbara artiklar?

Du kan ladda ner dina nedladdningsbara artiklar direkt efter att du har slutfört din beställning. För att vara på den säkra sidan hittar du också länkarna till dina nedladdningar i beställnings-e-postmeddelandet som du får efter att du gjort din beställning. Observera att nedladdningslänkarna upphör efter 24 timmar. Om du har ett kundkonto kan du fortfarande komma åt dina nedladdningar senare; Detta gäller dock bara artiklar från vårt egna förlag (Stretta-Verlag).

Jag har fortfarande en nedladdningsprenumeration eller poängkredit - hur kan jag lösa in den?

Logga in på vår webbplats för att kontrollera din återstående nedladdningskredit. Om du öppnar en nedladdningsbar artikel hittar du en av knapparna Köp artiklar med ett Stretta-abonnemang bzw. Köp med nedladdningspoäng. Om du klickar på knappen visas din nuvarande nedladdningskredit. Poängen debiteras endast från ditt konto när du bekräftar köpet.

Kan jag handla med kuponger hos Stretta?

Tyvärr kan vi för närvarande inte erbjuda några kupongköp. Men just nu ändrar vi dock vårt kupongsystem i butiken så att du kan beställa och lösa in kuponger snabbt och enkelt via vår webbplats i framtiden.

Jag hittar inte svar på min fråga, kan jag kontakta er personligen?

Du är välkommen att skicka ett mail till info@stretta-music.se. Skriv en lämpligt rubrik för din fråga i ämnesraden och ange ditt fullständiga namn i e-postmeddelandet bredvid din fråga. Vi kontaktar dig gärna.

Stretta-teamet finns tillgängligt för dig på tfn +49 (0) 9303 98171-0 under följande tider:

Mån – Tors: kl. 08:00 – 17:30 Fre: kl. 08:00 – 16:30
Lör: kl. 09:00 – 12:00

© 2004–2022 Stretta Music. Beställ och köp noter online.

Din specialist för alla sorters musiknoter. Onlinebutik för noter och play along för nedladdning, böcker, notställ, notställslampor, tillbehör.

Det finns en separat Stretta-webbplats för landet Internationellt (över hela världen). Om din beställning ska levereras till detta land kan du byta så att leveranstider och fraktvillkor visas korrekt. Din varukorg och ditt kundkonto förblir oförändrade.

sv-combyta till Stretta Music Internationellt (över hela världen)sv-sestanna på Stretta Music Sverige