Basfilter
Instrument
Musikstil
Nyckelord
Utgåva
Lär dig och öva
Språk
Svårighetsgrad

Alla själars dag – noter och konsertmaterial

När den mörka årstiden börjar blir vi alltmer medvetna om vår egen och tingens ändlighet. Det är därför logiskt att man minns de döda vid denna tidpunkt. Vi har sammanställt lämpligt notmaterial för detta ändamål.

Omkring år 1000 införde abbot Odilo av Cluny den 2 november som en minnesdag för alla avlidna. Den spreds sedan över väst, även om det inte blev en officiell helgdag i den katolska kyrkan förrän i början av 1900-talet.

Enligt deras läror befinner sig de döda i „skärselden", en reningsprocess där de ännu inte har uppnått full gemenskap med Gud, vilket skiljer dem från de heliga. Enligt den allmänna uppfattningen ger denna helgdag dem en frist från skärselden och deras släktingars böner en förlåtelse av deras synder. De sistnämnda försåg också de avlidna med alla själars bröd, som vanligtvis lämnades vid gravarna.

Sök under Requiem-utgåvor, de speciella mässorna för de avlidna, eller musik som också är lämplig för sorgtillfällen kan även passa för den här högtiden.

Musik för Alla själar:

DL: S. Sechter: Ave Maria, Gch
Artikel att ladda ner
Simon Sechter

Ave Maria

för: Blandad kör a cappella

Notbok

Artikelnr.: 730711

0,99  €inklusive moms
Nedladdningsbar produkt – tillgänglig direkt.
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Beställ och köp noter online.

Din specialist för alla sorters musiknoter. Onlinebutik för noter och play along för nedladdning, böcker, notställ, notställslampor, tillbehör.

Det finns en separat Stretta-webbplats för landet Över hela världen. Om din beställning ska levereras till detta land kan du byta så att leveranstider och fraktvillkor visas korrekt. Din varukorg och ditt kundkonto förblir oförändrade.

sv-netbyta till Stretta Music Över hela världensv-sestanna på Stretta Music Sverige